Čili je poznat po svojim odličnim nutritivnim vrijednostima koje su savršene za rad gušterače te ostalih organa našeg tijela, a i prepun je vitamina C. U kombinaciji s piletinom izvrstan je ručak uz koji se preporučuje čaša laganog crnog vina.
Sastojci za recept
1 luk
1 režanj češnjaka
3 čili papričice
4 limete
2 žlice soka od naranče
1 žlica ljutog senfa
2 žličice smeđeg šećera
4 filea pilećih prsa
6 žlica brašna
2 razmućena jaja
6 žlica krušnih mrvica
ulje za pečenje
Priprema recepta
Luk i češnjak nasjeckajte. Jedan čili razrežite, očistite i nasjeckajte. Naribajte koru od dvije limete, a voće istisnite. Sve pomiješajte sa sokom od naranče, senfom, šećerom i solju.
Pileća prsa usitnite. Nakapajte ih marinadom te ostavite 2 sata da odstoje. Meso izvadite iz marinade, posušite te uvaljajte u brašno, jaje i krušne mrvice. Panadu dobro usitnite. Zagrijte dobro ulje u dubokoj tavi te piletinu popržite. Izvadite je i ocijedite na kuhinjskom papiru. Preostale limete narežite na ploškice, a čilije na kolutiće te oboje poslužite s mesom.
Dobar tek!
Fotografija: jeffreyw