Pohani luk je jedinstveno jelo koje će zasigurno oduševiti cijelu obitelj.
Podrijetlo ovog jela se ne može točno definirati ali ga se najviše može pronaći u američkim i azijskim kuhinjama. Ovaj jednostavan recept možete napraviti u samo 15 minuta a idealan je kao dodatak večeri, uz dobro bijelo vino.
Stoga, pripremite se na nove izazove i isprobajte u svojoj kuhinji ovaj jedinstveni recept.
Sastojci za pohani luk
2 glavice luka
1/2 limete
ulje od kikirikija
Smjesa za pohanje:
130 g brašna od slanutka
1 žličica mljeven crvene paprike
1 žličica sode bikarbone
1 i 1/2 žličica kurkume
sol
Priprema
Za smjesu za pohanje, pomiješajte čašu vode, kurkumu, sodu bikarbonu, crvenu papriku, sol i 100 g brašna od slanutka. Miješajte dok ne dobijete gustu, homogenu masu. Ostavite da odstoji 10-tak minuta. Narežite luk na tanke kolutove, umočite ih u sok od limete, potom u smjesu za pohanje i preostalo brašno od slanutka. Pržite u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Salvetom upijte višak masnoće i poslužite toplo jelo.
Bŏna ēpētīta.
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a