Krem juha od gljiva

Aromatična krem juha od gljiva od sada će se morati pronaći u vašoj skrivenoj knjižici recepata.

Za sve zaljubljenike krem juha od gljiva donosimo odličan recept s kojim ćete osjetiti sve blagodati gljiva, koje vam ova krem juha može pružiti. Vjerujte nam, ovaj recept će zauzeti jedno posebno mjesto u vašem srcu, od trenutka kada ju probate!

Sastojci za recept:
450 gr gljiva
1 glavica crvenog luka
1 litra vode,
200 ml vrhnja,
2 žlice ulja,
2 žlice peršina,
sol,
papar.

Priprema
Prije nego započnete s kuhanjem, operite i osušite gljive te ih nasjeckajte na kockice. Također operite peršin i nasjeckajte ga.
Nakon toga na zagrijanom ulju, u tavi, propržite luk. Polako dodajte gljive i kuhajte oko 30 minuta.

Kada se gljive skuhaju, ohladite ih, zgnječite i napravite od njih pire. Taj pire od gljiva umiješajte u zagrijanu litru vode, dodajte sol i papar te sve promiješajte i kuhajte nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi te u juhu umiješajte vrhnje.

Na kraju, posipajte juhu peršinom i poslužite jelo.
Dobar tek!
Autorica: Azra Terzić