Krem juha od šparoga bogatstvo je okusa na vašem stolu

Priprema juhe od svježih šparoga je jednostavna, a rezultat će vas iznenaditi s bogatstvom raskošnih mirisa i okusa.

Šparoge spadaju u jedno od najpopularnije i najatraktivnije povrće, a nose brojne zdravstvene blagodati koje nipošto ne treba ignorirati.
Saznajte na ovom linku koje mnogobrojne tajne kriju ove sjajne biljke!

Sastojci za recept:
500 g divljih šparoga
60 g maslaca
1 povrtna kocka
2,5 dcl mlijeka
1 žlica škrobnog brašna
1 dcl vrhnja za kuhanje
sol, maslinovo ulje

Priprema:
Šparoge operemo, očistimo, narežemo na trećine i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili s 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Ovisno o debljini šparoga, kuhamo ih oko 10 minuta. Vrhove šparoga izvadimo i stavimo na stranu, a preostale šparoge izmiksamo sa štapnim mikserom. Dodamo maslac, mlijeko 1 povrtnu kocku i začinimo solju. U manjoj zdjelici pomiješamo malo vode od kuhanja, 1 žlicu škrobnog brašna i 1 dcl vrhnja za kuhanje te zajedno dodamo u juhu. Pustimo da zavri pa dodamo ohlađene i narezane šparoge, začinimo s malo muškatnog oraščića i kuhamo još malo da se šparoge ugriju. Juhu dodatno ukrasimo kockicama svježe preprženog kruha i maslinovim uljem.

Recept uz dopuštenje: 404

Facebook Like Button