Šparoge se razlikuju po dva osnovna tipa, a to je divlja ili kultivirana šparoga no kako je njihovo razdoblje branja vrlo kratko donosimo jednostavan tradicionalni recept s jajima, lagan za pripremu, ukusnu fritaju.
OVDJE pogledajte još nekoliko izvrsnih recepata sa ukusnim šparogama
Rižoto sa šparogama – neodoljivi sezonski okusi za vaš objed
Teleći medaljoni sa šparogama i curryem
Palačinke sa šparogama za sve koji vole maštovita jela
Sastojci za recept
500 g divljih šparoga
Prstohvat soli i papra
4 jaja
Djevičansko maslinovo ulje
Limunov sok ili aromatizirani ocat
Priprema recepta:
Šparoge pripremite tako da im odrežete više od polovice peteljke te ih stavite u zakuhanu slanu vodu. Važno je napomenuti da se šparoge kuhaju u većoj količini vode, a kako bi iz njih izvukli gorčinu. Dodajte u vodu vrlo malo papra. Kuhajte ih točno 7 minuta. Jaja skuhajte da budu tvrdo kuhana te ih nakon toga raspolovite na jednake polovice.
Šparoge položite na tanjur, preko njih poslažite jaja te sve začinite djevičanskim maslinovim uljem i limunovim sokom ili aromatiziranim octom, po želji.
Dobar tek!
Fotografije: MMChicago