Fritata sa šparogama i palentom za prste polizati

Fritata ili kako je negdje nazivaju fritaja sljubljuje jaja i šparoge, a uz toplu palentu pruža savršen užitak za nepca.
Fritata od šparoga ili, kako neki zovu ovo iznenađujuće osvježavajuće jelo, omlet idealno je u vrijeme kada je sezona branja šparoga u punom jeku.

OVDJE je još nekoliko recepata sa šaprogama koje ćete zasigurno željeti isprobati

Špaleta u bijelom vinu i fritaja s šparugama
Rižoto sa šparogama – neodoljivi sezonski okusi za vaš objed
Rižoto od škampi i školjki

Sastojci za recept:

600 g šparoga
200 g luka
100 g pancete ili kobasica
prstohvat soli
½ žličice papra
8 jaja
6 žlica maslinova ulja
240 g instant palente
50 g ribanog sira – parmezan
100 g maslaca

Priprema receept:

Šparoge operite, odvojite mekani dio stabljike s vrškovima pa ih izlomite na kraće komade.
Na ulju kratko popecite sitno nasjeckan luk, dodajte pripremljene šparoge, pancetu, posolite, popaprite i pirjajte dok šparuge ne omekšaju. Zatim dodajte razmućena jaja, promiješajte i ispecite do kraja.

U kipuću slanu vodu dodati instant palentu, maslac i ribani sir. Kuhati na laganoj vatri 10 minuta.
Fritaju servirati toplu uz palentu.

Uz dopuštenje: 404