Jednostavan quiche ili savršena francuska pita

Naša blogerica Katarina Štimac donosi nam odličan recept za quiche, savršenu francusku poslasticu.

Nakon što sam usavršila klasične recepte sa šunkom, sirom i špinatom došlo je vrijeme da isprobam recept za quiche košarice koji nije toliko kompliciran a i ne zahtijeva puno sastojaka. Pročitajte moj članak i saznajte na koje još načine možete napraviti ovaj ukusan obrok, koji možete servirati za doručak, brunch ili večeru.

OVDJE ćete pronaći još jedan recept blogerice Katarine za izvrstan tradicionalan francuski quishe

Quiche ili francuska pita s tikvicama i svježim biljem

Moj omiljeni quiche se sastoji od šunke, sira, špinata i gljiva, budući da moj suprugne voli rajčice :) .
Kada je on odsutan, osim rajčica, dodam još i papriku (žutu, crvenu i zelenu).

Quiche košarice inače radim kada imam goste na doručku ili kao laganu večeru samo za nas dvoje. Upravo dok ovo tipkam pečem drugu turu i mogu vam reći da fino miriše. Večeras ih namjeravam servirati uz svježu salatu, rajčicu i salatu od krastavaca.

Sastojci za quiche

3 jaja
1 veći luk
5 šnita šunke, slanine ili narezane puretine
1/2 šalice šampinjona
2 šalice špinata
1/3 šalice naribanog sira (ja obično koristim Emmentaler)
tanke kore
1/4 šalice obranog mlijeka ili vrhnja za kuhanje
sol,papar, origano

*1 šalica = 236 ml

Također možete dodati:
1 veću crvenu papriku (narezanu na male komadiće)
prstohvat samljevenog muškatnog oraščića
Cherry rajčicu, razrezanu popola
Šparoge
Brokolu

Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Sitno izrežite luk. U tavu ugrijte maslinovo ulje i pirjajte luk dok ne pozlati. Dodajte špinat i kuhajte otprilike 8 – 10 minuta. Dodajte sol, papar i Vegetu.
U posebnoj zdjeli izmiješajte jaja a potom i sve ostale sastojke i na kraju dodajte špinat.
Lim za pečenje košarica nauljite. Tijesto izrežite u obliku manjih trokuta i utisnite u utore u limu. Pripazite da tijesto lijepo sjedne u utore.
Sa žlicom dodajte mješavinu i ravnomjerno ju rasporedite unutar tijesta.
pecite na temperaturi od 180°C 30-35 minuta ili dok korica ne poprimi zlatnu boju.

Mali savjet:
Ako nemate kore ili vremena za izradu kora kao podlošku za košarice možete uzeti dvije tanke kriške šunke i njih staviti na dno utora.

Košarice su ukusnije drugi dan.

 

 

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button