Creme brulee neodoljiva francuska poslastica

Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.

Kremasta unutrašnjost osvaja svako nepce a jedan od načina pripreme Creme bruleea donosimo vam u receptu Creme brulee s parmezan i gamberima u biski.

OVDJE pogledajte još jedan recept za klasik francuske kuhinje – Créme brûlée od bijele čokolade

Cream brulle s parmezanom i gamberima u bisku prijedlog je za predjelo koje osvaja

Sastojci za recept
Parmezan 100g
Vrhnje za kuhanje 1dcl
Smeđi secer 5g
Gamberi 120g
Biska rakija 0.5dcl
Sol 0.3g
Papar 0.01g
Maslinovo ulje 20ml
Svježi bosiljak
Česnjak
Bijelo vino

Priprema recepta
Creme brulee radimo tako da parmezan i vrhnje za kuhanje otopimo na vatri, ulijemo u kalupe za serviranje i pustimo da se malo stegne. Creme brulee pospemo smeđim šećerom i brenerom otopimo odnosno zapalimo.

Gambere pažljivo popržimo na maslinovom ulju zatim dodamo malo češnjaka i bijelog vina, podlijemo rakijom biskom i na kraju začinimo sve posipavši jelo svježim bosiljkom. Gambere serviramo na creme brulee.

Ovaj izvrstan francuski recept dao nam je jedan od najboljih hrvatskih chefova Stjepan Bistrički i zagrebački restoran Apetit iz Masarykove ulice.

Fotografije: Martina Cvek

Facebook Like Button