Zamislite, skoro da nema slastičarnice koja u svojoj ponudi nema cheescake, jer je to naprosto jedna od najpoželjnijih slastica na svijetu. Ovaj kolač ima nekoliko izvedenica, a mi vam donosimo recept za cheesecake s limetom i pistacijem koji je toliko fin da ćete se raspametiti od veselja nakon što ga kušate. Desert majstor Darko Škoranec smatra da je ova poslastica neodoljiv spoj savršene kremaste teksture i svježine limete.
Sastojci za bazu
150 g keksa
100 g maslaca
50 g šećera
Usitniti kekse i dodati sve skupa. Peći na 170 stupnjeva 5 minuta.
Sastojci za kremu
3 jaja
3 žlice limunovog soka
1 mahuna vanilije
700 g mascarponea
180 g šećera
Spojiti i prelit preko baze. Peći na 150 stupnjeva, 20 minuta.
Gornji dio
2 kisela vrhnja
8 žlica šećera
1 mahuna vanilije
Preliti na pečenu kremu sira i nastavit peći na istoj temperaturi još 8min.
Recept: restoran Apetiti iz Zagreba
Fotografije: Martina Cvek