
Slastica koja svojim veselim kombinacijama boja pruža užitak na više razina. Makaroni su po svojim sastojcima izrazito jednostavni međutim pri izradi treba biti pažljiv.
Sastojci za recept
2 veća jaja
70 g badema
100 g šećera u prahu
50 g šećera u kristalu
Čokoladna krema
110 g crne čokolade
1/2 šalice slatkog vrhnja
2 žličice maslaca
Priprema recepta
Bademe blanširajte, skinite koru i dobro osušite. Sameljite ih što sitnije i dodajte šećer u prahu pa sve zajedno još jednom sameljite. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg a tijekom procesa polagano dodajte šećer u kristalu.
Ako želite obojene makarone dodajte boju u bjelanjke. U snijeg umješajte smjesu badema i šećera te lagano miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Lim za pečenje obložite s papirom a prethodno dobivenu smjesu stavite u kuharsku špricu i istiskujte krugove jednakih veličina.
Otprilike promjera oko 2 cm. Između makarona ostavite mjesta. Lim s makaronima stavite na suho mjestu oko pola sata. Pećnicu zagrijete na 140°C i pecite makarone oko 12 minuta.
Vrhnje ugrijte na laganoj vatri skoro do vrenja. Umiješajte čokoladu i dobro promiješajte. Dodajte maslac i sjedinite masu. Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se masa stvrdne ali ostane maziva.
Smjesu stavite u kuharsku špricu i istiskate na centar makarona. Uzmite drugi makaron i lagano ga pritisnite na kremu da se ravnomjerno rasporedi.
Dobar tek!
Piše: Wish.hr
Fotografija: Jonas Tana
