Prepustite se izradi odličnih tradicionalnih čajnih kolačića koji su neizostavni dio kolača i slastica blagdanskog stola.
Odlični zalogaj uz čaj ili kavu i još uvijek nije izašao iz “mode”. Da, to su pravi čajni kolačići koje jednostavno obožavamo. Hrskavi su, topljivi u ustima, odličnog okusa i jedinstvene arome.
Donosimo vam pravi domaći recept za čajne kolačiće.
Sastojci za čajne kolačiće
25 dkg brašna
12 dkg maslaca
5 dkg šećera
1 žumance
1 jaje
1 bjelance
kristalni šećer
bademi, marmelada
kandirane trešnje
čokolada
umak – čokolada
kokos,žele
Priprema čajnih kolačića
Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i jaja izmijesite tijesto, razdijelite ih u pet dijelova i napravite pet raznih čajnih kolačića.
1. Tijesto razvaljajte, režite se raznim oblicima i stavite peći. Namažite ih bjelancem, umočte u kristalni šećer i kosane oguljene bademe.
2. Od drugog dijela tijesta napravite kuglice, prstom napravite udubine, umočite u bjelance, šećer i bademe, te pecite na jakoj vatri. Kad se ohlade, stavite u udubinu kandiranu trešnju ili malo marmelade.
3. U tijesto se umijesi 3 dkg oguljenih, samljevenih badema, pa se napravite male valjuščići ili roščići i onda ih pecite. Kad su pečeni, umočite vrške u umak-čokoladu ili ih cijele glazirajte.
Autorica: Azra Terzić