Pripremite tradicionalne božićne kolače i slastice

Blagdani Božića i Nove godine posebni su i zbog mirisa koja nas više nego ikada znaju vratiti u djetinjstvo.

U sjećanje dolaze razni tradicionalni recepti za slastice koje su naše bake i majke pripremale. Osim uzbudljivih mirisa cimeta, oraha i grožđica rado se sjećamo bogatstva odabira i traženja najomiljenijih kolača skrivenih u ostavi na visokim policama.

Možda za ove blagdane možete iskušati sami poznate slastice ili kolače koje će i vašu djecu ostaviti u oduševljenu i blagdanskom zanosu. Ako negdje u nekom kutku imate staru teku s rukom pisanim receptima pravo je vrijeme da ju izvučete na svijetlo dana a ako nemate pokušajte s nekim od ovih recepata koje smo pripremili za vas.

Orehnjača

Kakav bi to blagdanski stol bio bez recepta za najpoznatiju tradicionalnu slasticu hrvatskog sjevera, orehnjače.

Paprenjaci delicija blagdanskog stola

Ovaj tradicionalan kolač, koji može dugo stajati, polako pada u zaborav ali jedno je sigurno kako će paprenjak svojim mirisom i okusom upotpuniti božićno raspoloženje.

Božićni kruh Stollen

Tradicionalan recept za božićni kruh Stollen koji sadrži sušeno ili kandirano voće a s vremenom također postaje sve bolji.

Kokos kiflice

Recept za kokos kiflice s vanilijom koje će u prostor unijeti nježne mirise vanilijine koji podsjećaju na toplinu doma.

Zvjezdice s cimetom i lješnjakom

Fini i prhki božićni kolačići zvjezdice će svojim slasnim okusom i mirisom začiniti vaše blagdane.

Punč

Iako ne spada u kategoriju kolača, punč je poslastica koja se lako priprema kod kuće i izvrsna je zamjena za sve one koji se nakon ručka ustručavaju od kolača.

Dok se odlučite koji kolač ili slasticu odabrati za izradu počastite se kapljicom mirisnog kuhanog vina kako bi stvorili pravi mirisni ugođaj.

Osim raznih kulinarskih delicija koje ćete spremati ne zaboravite i okruženje u kojem se nalazite. Miris bora ili jele, kuglice i svjetlucavi ukrasi doprinijet će cjelokupnom raspoloženju. Uz savjete o uređenju doma za prekrasan božićni ugođaj upotpunite svoju gostoljubivost u najradosnije doba godine.

Facebook Like Button