
Nakon zimskog ručka prava je poslastica mirisni punč koji se lako priprema kod kuće i izvrsna je priprema za odlazak u šetnju ili razgled okićenog grada. Ovaj najomiljeniji blagdanski desert, vrući zimski punč, otkrio nam je slastičar Darko Škoranec, čarobnjak za najfinije deserte koje ćete poželjeti kušati opet i opet.
OVDJE pronađite još dva sjajna recepta za fini zimski mirisni punč
Topli voćni rum punč za zimske dane
Miris zime uz punč od crnog vina
Sastojci za 2l
1 limun
1l crvenog porta
1l soka od grožđa
2 štangice cimeta
6 klinčića
5 žlica smeđeg šećera
8 žlica grožđica
Priprema punča:
Limun oprati vrućom vodom i izrezati na ploške, ploške limuna zajedno s portom, sokom od grožđa, štangicom cimeta i klinčićem staviti u lonac i na laganoj vatri zakuhati. Sa smeđim šećerom zasladiti i pustiti da se arome razviju, zatim procijediti , u čaše stavit po malo grožđica i zaliti pučom.
Recept: slastičar Darko Škoranec
