Ukusni božićni keksi

U svom domu napravite samo najbolje božićne kekse.

Da li ste se već počeli pripremati za Božić? Koje kolače ćete raditi? A kekse za vaše najmilije? Od toliko kolača i keksa, ne znate od kuda bi počeli? Mi ćemo vam riješiti sve nedoumice i preporučiti ćemo vam jedan od najboljih recepta za božićne kekse. Stoga, kada ćete se nalaziti u kuhinji i krenuti u pripremu kolača, ovaj recept jednostavno mora biti na vašoj listi.

Pronađite inspiraciju u ovim receptima

Orehnjača – Kakav bi to blagdanski stol bio bez recepta za najpoznatiju tradicionalnu slasticu hrvatskog sjevera
Paprenjaci – Ovaj tradicionalan kolač, koji može dugo stajati, polako pada u zaborav
Božićni kruh Stollen – Tradicionalan recept za božićni kruh Stollen koji sadrži sušeno ili kandirano voće
Zvjezdice s cimetom i lješnjakom – Fini i prhki božićni kolačići
Recept za božićne kekse

Sastojci za recept:
25dg maslaca
50dg glatkog brašna
25dg šećera u prahu
5 žutanjka
naribana korica limuna
ukrasne mrvice
1 žumanjak

Priprema recepta
Za početak je potrebno pomiješati brašno sa šećerom u prahu te prosipati na radnu površinu. Na sredini napraviti malu udubinu u koju ćemo staviti žutanjak, limunovu koricu te maslac, koji ćemo prethodno narezati na listiće. Sve zajedno dobro zamijesiti, dok ne dobijemo pravu čvrstu smjesu. Kada smo zamijesili tijesto, ostavimo ga u hladnjaku, pola sata.

Nakon pol sata ga izvadimo i razvaljamo na cca 5mm debljine te izrežemo keksiće u razne božićne oblike. Uzmemo lim u kojem ćemo ga peći te ga posložimo, namažemo žumanjkom i posipamo šećernim mrvicama.

Stavimo lim u pećnicu i pečemo ga otprilike 6-7 minuta, u prethodno dobro zagrijanoj pećnici na 200ºC.
Izvadite ih van i poslužite ih svojim najmilijima.

Autorica: Azra Terzić