Paprenjaci delicija blagdanskog stola

U ovom predblagdanskom raspoloženju donosimo fantastičan recept za božićne kolačiće, domaće paprenjake koje je s nama podijelila naša čitateljica Maja Posavec.

Ovaj tradicionalan božićni kolač zasigurno će svojim mirisom i okusom upotpuniti božićno raspoloženje.

paprenjak

Sastojci za kolač Paprenjaci
45 dkg oštrog brašna
18 dkg masti
15 dkg šećera
15 dkg oraha
1 jaje
3 žutanjka
2 žlice meda
3 jušne žlice mljevenog cimeta
1 jušna žlica muškatnog oraščića
1 čajna žličica mljevenog papra
5-6 kom zdrobljenih ili mljevenih klinčića

Priprema recepta:
Pomiješajte brašno, mast, šećer, mljevene orahe, jaje, žutanjke, med, cimet, malo klinčića u prahu, muškatnog oraha i papra. Sve to umijesite u prhko tijesto, ostavite da odstoji 30 minuta na hladnom i suhom mjestu. Zatim razvaljati na dasci, izrežite oblike po želji i stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Autor recepta: Maja Posavec

Facebook Like Button