Puslice sitni kolači sjajnog okusa idealni uz roze vino ili pjenušac

Puslice su sitni kolačići koji oduševljavaju svojim okusom svačije nepce, a savršeno su jednostavne za pripremu.
Puslice se mogu servirati uz nježna rose vina ili pjenušac i dobrodošla su poslastica na svačijem stolu, a posebno su idealni za razna slavlja i blagdane.

OVDJE otkrijte recept za sladoled koji će biti savršeno iznenađenje na uskrsnoj trpezi

Sladoledno iznenađenje za Uskrs zapravo je klasična talijanska slastica “Colomba Pasquale” na nov način :)

Još jedan izvrstan recept za one koji vole kolačiće s vinom upravo je pred vama

Vinski kolutići – sočni keksi iz kuhinje O slanom & slatkom Sandre Rončević

Sastojci za recept:
3 bjelanjka
30d kg šećera
limunov sok

Priprema recepta:
Dobro istucite čvrsti snijeg od bjelanaca te postepeno dodajte šećer, neprestano i dalje miksajući da smjesa bude jako čvrsta. U posudu za kuhanje na paru sve ulijte te tucite pjenjačom daljnjih 20 minuta.

Smjesa treba biti gusta i čvrsta. Kada je gotova ulijevajte je u tuljak iz koje polako istiskujte gotove puslice u obliku piramidica ili ružica te ih tako jednu po jednu istiskujte na papir za pečenje. Ostavite ih da se polako ispeku na 70 stupnjeva svega nekoliko minuta te ih poslužite.

Dobar tek!

Fotografija: Free Food Photos