
Mak torta pravo je remek-djelo u svijetu slastica. Ssočna, bogatog okusa i jednostavno neodoljiva. Ova torta je omiljena među ljubiteljima finih kolača i često krasi stolove u posebnim prilikama.
Zato vam donosimo domaći recept kako biste i vi mogli uživati u ovom slatkom zadovoljstvu kod kuće. Slijedite naše jednostavne korake i otkrijte kako pripremiti ovu kremastu, aromatičnu tortu s makom koja će oduševiti sve.
Sastojci za recept
45 dkg šećera
25 dkg maka
20 dkg brašna
15 žlica vode
6 jaja
1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu
15 dkg šećera
15 dkg čokolade
15 dkg maslaca
4 jaja
1 vanilin šećer
Priprema torte od maka
Izmiješajte žutanjke sa šećerom, dodajte hladnu vodu, mljeveni mak, brašno s praškom za pecivo pa čvrsto istučeni snijeg od bjelanjka. Ulijte u namašćenu posudu za tortu i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu smiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Skinite s vatre i primiješajte rastopljenu čokoladu. U hladno dodajte pjenasto izrađen maslac. Presijecite pečeno tijesto po pola i nadjenite je upravo izrađenom kremom.
Dobar tek!
Recept: chef Zoran Ožegović
