Mak torta prema domaćem receptu bit će vaše remek slastičarsko djelo

Mak torta pravo je remek-djelo u svijetu slastica. Ssočna, bogatog okusa i jednostavno neodoljiva. Ova torta je omiljena među ljubiteljima finih kolača i često krasi stolove u posebnim prilikama.

Zato vam donosimo domaći recept kako biste i vi mogli uživati u ovom slatkom zadovoljstvu kod kuće. Slijedite naše jednostavne korake i otkrijte kako pripremiti ovu kremastu, aromatičnu tortu s makom koja će oduševiti sve.

Sastojci za recept

45 dkg šećera
25 dkg maka
20 dkg brašna
15 žlica vode
6 jaja
1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu

15 dkg šećera
15 dkg čokolade
15 dkg maslaca
4 jaja
1 vanilin šećer

Priprema torte od maka

Izmiješajte žutanjke sa šećerom, dodajte hladnu vodu, mljeveni mak, brašno s praškom za pecivo pa čvrsto istučeni snijeg od bjelanjka. Ulijte u namašćenu posudu za tortu i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu smiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Skinite s vatre i primiješajte rastopljenu čokoladu. U hladno dodajte pjenasto izrađen maslac. Presijecite pečeno tijesto po pola i nadjenite je upravo izrađenom kremom.

Dobar tek!
Recept: chef Zoran Ožegović

Facebook Like Button