
Ne propustiti sezonu jagoda, jer bez torte od jagoda kao da je nije ni bilo.
Recept za tortu od jagoda
Sastojci
Za biskvit:
125g maslaca
1/2 šalice šećera (mljevenoga)
2 jaja
2 šalice brašna
1/2 šalice mlijeka
prstohvat soli
korica od limuna
Za prelijev:
400g jagoda
2 žlice šećera
1 vrećica želatine (preljev za torte)
300ml slatkog vrhnja
Priprema:
U duboku zdjelu stavite maslac i šećer. Miješajte mikserom dok smjesa ne postane kremasta. Potom dodajte jaja te nastavite miješati dok se smjesa ne ujednači. Dodajte mlijeko te postupno brašno i nastavite miješati. U smjesu možete umiješati i par dobro propasiranih jagoda i njihov sok. Kalup dobro namastite ulijte smjesu i pecite 40-45 minuta na 180° C.
Izvadite iz pećnice i ohladite.
Trećinu jagode propasirajte, dodajte šećer i prokuhajte par minuta da tekućina lagano ispari. Stavite hladiti.
Tortu premažite s preljevom. Posložite jagode i prelijte s ukuhanom želatinom. Ukrasite sa slatkim kuhanim vrhnjem.
Dobar tek!
Piše: Wish.hr
