Glazirana torta od mrkve

Savršeno fina torta s mrkvom neodoljivog je okusa, a kada se još sljubi s okusom čokolade i badema nitko joj ne može odoljeti.

Sastav za recept:
300 g mrkve
3 jaja
150 g badema
150 g šećera
50 g kokosovog brašna
1 vrećica praška za pecivo
Za ukrašavenja 200g mliječne čokolade

Priprema recepta:
Očistite mrkvu, usitnite ih u mikseru i ulijtenu duboku posudu. Isjeckajte bademe i dodajte ih zajedno sa šećerom u mrkvu. Dodajte kokosovo brašno, jaja i prašak za pecivo. Pomiješajte drvenom kuhačom. Ulijte masu u kalup promjera 24cm, pecite oko 10 minuta na 160 stupnjeva, a potom pojačajte na 180 stupnjeva i pecite još 40 minuta. Ostavite tortu da se ohladi. Istopite čokoladu na pari, prelijte tortu od mrkve i poravnajte površinu. Ostavite da se stegne glazura i služite ukrašenu kokosovim brašnom.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Čokolada
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820
Fotoografija: Li Tsin Soon