Torta s kruškama, kakaom i mascarponeom

Donosimo vam recept s kruškama, finim sirom mascarponeom i ukusnim kakaom koju možete poslužiti kao iznimno ukusan desert u vrijeme kada možete kupiti svježe voćke krušaka.

Sastav za recept:

100 g brašna
250 g sira mascarpone
3 kruške
3 žumanjka
2 bjelanjka
110 g šećera
350 g nezaslađenog kakaa
1/4 vrećice praška za pecivo
Za ukrašavanje – kruška narezana na kriške

Izrada recepta:

Operite kruške i narežite na kockice. Pjenasto izmiksajte žumanjke, bjelanjke i šećer. Dodajte mascarpone i sve dobro izmiješajte. Pomiješajte brašno i kakao s pripremljenom smjesom, dodajte prašak za pecivo i kockice kruške. Obložite lim papirom za pečenje i ulijte smjesu, poravnajte lopaticom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Ostavite tortu da se ohladi. Poslužite ukrašenu s nekoliko kriška krušaka.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Čokolada
Izvornik: Cioccolato

Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820
Fotografija: Bistro Franz