Čokoladni kuglof s lješnjacima

U ove blagdanske dane svi volimo kušati fini tradicionalni kuglof te vam stoga donosimo odličan recept za njega.

Sastojci za recept
200 g brašna
180 g čokolade za kuhanje
20 g gustina
4 jaja
50 g maslaca
100 g šećera
5 0g nugat krema od lješnjaka
sol

Priprema recepta
Izmiješajte žumanjke sa šećerom. Rastopite čokoladu s maslacem na pari i umiješajte u izmiksane žumanjke, dodajte nugat kremu, brašno i prašak za pecivo. Izmiješajte i bjelanjke s prstohvatom soli, ulijte u smjesu i miješajte dok ne dobijete homogenu masu. Izlijte u kalup koji ste nauljili i posuli brašnom. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Kuglof poslužite ukrašen, po želji sa šlagom, šećerom u prahu, listićima mente ili malinama.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Čokolada
Izvornik: Cioccolato
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820
Fotografija: Dirk Vorderstraße