Ginger Parkin ili Perkin je tradicionalni kolač koji dolazi iz sjeverne Engleske, a recept za ovaj ukusan desert, od zobene kaže i melase, donosi nam svjetski poznata slastičarka Monika Kos.
Parkin ili Perkin mekani je kolač koji se izrađuje od zobene kaše i crne melase, a Parkin ili Perkin se tradicionalno jede u noći 5. studenog, ali i tijekom cijele godine.
Recept za kolač Ginger Parkin
Sastojci za recept
200 g maslaca
250 g melase
200 g tamnog meda
3 cm korijena đumbira
180 g brašna
3 žličice pecivnog praška
120 g zobenih pahuljica
2 jaja
2 žlice mlijeka
Priprema recepta
Maslac, sirup i đumbir zagrijati dok se smijesa na rastopi.
Prosijati brašno i prašak, dodati pahuljice.
Preliti smjesom sirupa, izmiješati pa dodati istučena jaja sa mlijekom.
Izliti u namašćen i pobrašnjen kalup i peči oko 1 sat na 140 stupnjeva.
Ohladiti u kalupu.
Dobar tek!