
Još jedan ljetni kolač s borovnicama dolazi nam u varijanti bez brašna i šećera što znači i manje opterećenja oko kalorija, a na redu je slastica s borovnicama kojih je sada u izobilju.
OVDJE pronađite još nekoliko sjajnih recepata za desert bez šećera
Desert bez šećera sjajne su kuglice s kuminom i korijanderom
Može i bez šećera: Pekmez od kaki jabuke
Čokoladni tart od batata bez mrve šećera
Recept za Poppy Seed Chocolate Cake
Sastojci za recept: (za kalup promjera 16 cm)
50 g maka
50 g datulja
50 g crne čokolade (70% kakaa)
30 g maslaca
1 žlica kakaa
1/2 praška za pecivo
2 jaja
Preljev:
50 g smrznutih borovnica
1 žličica meda
Priprema recepta:
Otopimo maslac i crnu čokoladu, te prelijemo u jednu posudu u koju će ići svi preostali sastojci. U nju stavimo mak, kakao, izmiksane datulje, prašak za pecivo i dva žumanjka. Sve dobro izmiksamo. Od bjelanjaka napravimo snijeg i lagano sa žlicom umiješamo u smjesu.
Prelijemo sve u kalup u kojeg smo stavili papir za pečenje, kojeg smo namazali malo s maslacom. Stavimo peći na 180 stupnjeva, na 25 minuta. Kada je kolač gotov, otopite borovnice sa žličicom meda lagano na vatri te prelijte preko kolača. Po želji možete posipati dodatno sa smrznutim borovnicama.
Recept: Magistar kineziologije Kristina Lisec
