Ovaj kolač s borovnicama dolazi nam bez brašna i šećera

Još jedan ljetni kolač dolazi nam u varijanti bez brašna i šećera što znači i manje opterećenja oko kalorija, a na redu je slastica s borovnicama kojih je sada u izobilju.

Poppy Seed Chocolate Cake

Sastojci: (za kalup promjera 16 cm)
50 g maka
50 g datulja
50 g crne čokolade (70% kakaa)
30 g maslaca
1 žlica kakaa
1/2 praška za pecivo
2 jaja

Preljev:
50 g smrznutih borovnica
1 žličica meda

Priprema:
Otopimo maslac i crnu čokoladu, te prelijemo u jednu posudu u koju će ići svi preostali sastojci. U nju stavimo mak, kakao, izmiksane datulje, prašak za pecivo i dva žumanjka. Sve dobro izmiksamo. Od bjelanjaka napravimo snijeg i lagano sa žlicom umiješamo u smjesu.

Prelijemo sve u kalup u kojeg smo stavili papir za pečenje, kojeg smo namazali malo s maslacom. Stavimo peći na 180 stupnjeva, na 25 minuta. Kada je kolač gotov, otopite borovnice sa žličicom meda lagano na vatri te prelijte preko kolača. Po želji možete posipati dodatno sa smrznutim borovnicama.

Recept: Magistar kineziologije Kristina Lisec