Kolač bez brašna i šećera: Almond Cheese Cake

U vrućim ljetnim danima nikome nije do sjedenja uz štednjak, a najpoželjnije su slastice i deserti koji su brzo gotovi, osvježavajući, naročito oni koje možemo jesti bez grižnje savjesti.

Donosim vam „guilt-free“ :) kolač bez brašna i šećera, koji ćete napraviti s guštom i pojesti i nekoliko komada bez brojanja kalorija.
Kao stvoren za ljeto: Almond Cheese Cake!

Sastojci: (za kalup promjera 18 cm)

70 g badema
4 žlice usitnjenih zobenih pahuljica
40 g maslaca
400 g svježeg sira
0,2 L vrhnja za šlag (z bregov)
2 jaja
4 žlice meda
3 žlice limunovog soka

Priprema:

Usitnimo bademe sa zobenim pahuljicama, otopimo maslac i utisnemo sve zajedno u kalup. U posudu stavimo sir, žumanjke, vrhnje za šlag, med, limunov sok i sve dobro izmiksamo. Od bjelanjaka napravimo snijeg i lagano sa žlicom umiješamo u smjesu. Stavimo ga peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Za kraj stavite bademe i poslužite ga hladnog.