Kolač s jabukama i jogurtom priprema se brzo a dugo se uživa u okusima ove slastice

Ovaj kolač izuzetno je ukusan i što je najvažnije vrlo brzo se priprema. Prhko tijesto, sočne jabuke i osvježavajući jogurt garantiraju svježinu i kolač koji će voljeti svi.

Kolač s jabukama i s jogurtom jako se brzo i lako priprema, a doživljaj i okusi dugo se pamte. :)

ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE:
Kalorijska vrijednost cijelog kolača: 5300 cal

Sastav za recept – KOLAČ S JABUKAMA I JOGURTOM

Tijesto:
250 g maslaca
250 g šećera
2 jaja
Prstohvat soli
350 g pšeničnog brašna
2 čajne žličice praška za pecivo
130 ml jogurta

Nadjev:
1 kg jabuka
60 g maslaca
50 g šećera

Priprema recepta:

U posudi za miksanje stavite maslac predviđen za izradu tijesta te miksaju pri najvećoj brzini polako dodajte šećer i sol. Miješanje traje do trenutka dobivanja žitke mase. U sve umiješajte jaje po jaje te svako umješavajte mikserom po 30 sekundi. Posebno pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte te postepeno dodajući jogurt miksajte na srednjoj brzini. Gotove mase pomiješajte te izlijte u posudu za pečenje kolača, koju ste prethodno namastili. Tijesto se peče oko 30 minuta, ovisno o pećnici.

Dok se tijesto peče ogulite jabuke, izrežite jabuke na četvrtine, a četvrtine narežite na ploške te ih rasporedite preko gotovog tijesta poput crjepova na krovu kuće po njima rasporedite komadiće maslaca i sve pospite šećerom. Posudu s tijestom i ukrasnim nadjevom položite natrag u pećnicu i pecite taman toliko da jabuke malo omekšaju, a šećer se nježno rastopi.
Kolač poslužite nakon što se ohladi.

Dobar tek!

Facebook Like Button