Njemački kolač s jagodama specijalitet sjeverne kuhinje

Ovaj kolač nije bilo koji kolač s jagodama. On se ubraja među specijalitete njemačke kuhinje kada su u pitanju slastice. Zato isprobajte ovaj ukusan zalogaj koji je jednostavan za pripremu.

Sastojci za recept za kolač od jagoda:
Za koru:
75g maslaca
75g šećera
1 vrećica vanilin šećera
2 jaja
malo soli
125g pšeničnog brašna
1 žličica praška za pecivo
50g badema, krupno mljevenih

Za nadjev:
500g jagoda, opranih i očišćenih
75g slatkog vrhnja
150g jogurta
1 jušna žlica šećera u prahu
½ limuna
1 vrećica šlaga
1 vrećica želatina

Priprema recepta:
Pripremiti tijesto od maslaca, šećera, vanilin šećera, jaja, soli, pšeničnog brašna, praška za pecivo i badema. Nakon što se glatko umuti treba ga ravnomjerno rasporediti po prethodno nauljenom kalupu za kolač ili ako želite izgled torte u kalup za torte. Peći na temperatururi od 175°C do 200°C 20-25 minuta.

Zatim istucite slatko vrhnje, jogurt, šećer u prahu, koru limuna i šlag te sjmesu rasporedite na ohlađenu koru. Nakraju po vrhu rasporedite jagode.

Želatinu treba pripremiti prema uputstvu proizvođača te je zatim ravnomjerno preliti preko jagoda.

Dobar tek!
Recept omogućio: http://www.germany.travel/
Fotografija: Kelly Hunter