Torta od marcipana i naranči

Donosimo vam recept za savršeno ukusnu poslasticu. Tko bi mogao odoljeti savršenoj torti laganih okusa od naranče i marcipana.

Sastojci za recept

Za tijesto
80g brašna
1 prstohvat soli
40g šećera
50g usitnjenog maslaca

Za biskvit
4 jaja
kap arome badema
100g šećera
50g brašna
50g gustina
1/2 praška za pecivo
50g mljevenih badema

Za nadjev i ukrašavanje
4 naranče
100g marcipana
30g šećera u prahu
300g marmelade od naranče
300ml vrhnja
2 vrećice učvršćivača za šlag
1 vanili šećer
1 prstohvat začina za medenjake
300g ili jedna 1 pločica marcipana
kandirano voće

Priprema tijesta
Sastojke usitnite i umijesite. Omotajte ih folijom i ostavite 30 minuta u hladnjaku. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva kalup za tortu namastite ili položite papir za pečenje. Tijesto promijesite još jednom, izvaljajte i izrežite i položite u kalup. Tijesto na nekoliko mjesto probodite i pecite 12 minuta te ga izvadite i ostavite da se ohladi.

Izrada biskvita
Istucite 2 bjelanca i uspite u njih 2 žlice hladne vode, aromu, šećer. Nakon toga u smjesu umiješajte žumance, brašno, gustin i prašak za pecivo te bademe. Smjesu stavite u namašćenu posudu za torte i pecite 30 minuta.Biskvit potom izvadite i ostavite da se ohladi te ga prerežite vodoravno dva puta.
Spravljanje biskvita od marcipana:
Dvjema opranim narančama ogulite koru i izrežite ju na kolutiće. Sok iz naranče iscijedite i stavite u posudu. Marcipan zamijesite pomiješajte sa šećerom u prahu i izvaljajte na veličinu kalupa.

Torta
Rub kalupa stavite oko tijesta. Marmeladu i sok kuhajte 5 minuta pa s tom smjesom premažite tijesto s tri žlice. Zatim na njega stavite jedan red biskvita od marcipana.Ponovno premažite marmeladom i na to stavite jedan biskvit. Po njemu raspodijelite pola kolutića naranče. Stucite u međuvremenu vrhnje, učvršćivač, vanilin šećer i začin za medenjake. Dodajte koru naranče. Pola šlaga premažite po kolutićima. Na to stavite drugi red biskvita, preostale naranče i šlag. Zatim na sve stavite treći red biskvita i tako završenu tortu stavite u hladnjak na dva sata.

Ukrašavanje torte
Rashlađenu tortu oslobodite kalupa, ugrijte preostalu marmeladu i njome premažite rub torte. Stavite pločicu marcipana na tortu i nježno je utisnite, a višak odrežite. Cijelu tortu još ukrasite kandiranim voćem prema vlastitoj želji i kreativnosti.

Dobar tek!

Facebook Like Button