Torta od marelica s preljevom od čokolade

Vrijeme je svježih marelica, a čokolada je uvijek obljubljena među sladokuscima. Stoga vam donosimo savršen recept za tortu od marelica s preljevom od čokolade.

Recept za tortu

Sastojci
300g brašna
250ml soka od naranče
250g maslaca
250g šećera
200g suhih marelica
100g pinjola
2 naranče
3 jaja
3/4 praška za pecivo

Priprema:
Pržite pinjole u pećnici nekoliko minuta, a zatim ih krupno izmrvite. Izmješajte omekšani maslac sa šećerom i naribanom korom od naranče. Polako dodavajte jaja, sve vrijeme miješajući, a zatim dodajte izmješano brašno i kvasac i miješajte mješalicom.Dodajte pinjole, sjeckane suhe marelice i sok od naranče. Ulijte u dublji kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte površinski sloj. Pecite u pećnici sat i 20 minuta na 175 stupnjeva . Ostavite da odstoji 15 minuta. Istopite čokoladu sa slatkim vrhnjem i prelijte je preko torte prije posluživanja.

Dobar tek

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Čokolada
Izvornik: Cioccolato
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820