
Donosimo vam specijalitet iz japanske kuhinje, pohano voće može biti pravo slatko iznenađenje na vašem stolu.
Vrijeme za nove izazove, stoga uzmite pregaču i u kuhinji napravite odličan japanski specijalitet. Namirnice koje su vam potrebne su vrlo jednostavne, a ono što ovaj recept čini još posebnijim je činjenica da se u receptu nalazi samo voće.
OVDJE saznajte Zašto nikada ne smijemo miješati voće i povrće
Recept za pohano miješano voće
Sastojci za recept:
1/2 ananasa
1 banana
1 jabuka
20 šljiva
100 g rižinog brašna
20 g oštrog brašna
krušnih mrvica
2 žlice šećera u prahu
1 žličica suhog kvasca
gazirana voda
ulje za prženje
Priprema recepta:
Očistite ananas i narežite ga na trećine koluta, operite jabuku i narežite je na tanke kriške. Ogulite bananu i narežite je po dijagonali; podijelite šljive na 3 dijela. Pomiješajte brašno s kvascem i šećerom u prahu (ostavite sa strane 3 žlice brašna za pohanje). Dodajte gaziranu vodu i miješajte dok ne dobijete kremastu masu. Uvaljajte voće u brašno i krušne mrvice i pržite ga na vrelom ulju, upijte salvetom višak masnoće i poslužite.
Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
