Pohano miješano voće

Donosimo Vam specijalitet iz japanske kuhinje.

Proljeće je vrijeme za nove izazove. Stoga, uzmite pregaču i u kuhinji napravite odličan japanski specijalitet. Namirnice koje su vam potrebne su vrlo jednostavne, a ono što ovaj recept čini još posebnijim je činjenica da je u pitanju samo voće.

Recept za pohano mjiešano voće

Sastojci

1/2 ananasa
1 banana
1 jabuka
20 šljiva
100 g rižinog brašna
20 g oštrog brašna
krušnih mrvica
2 žlice šećera u prahu
1 žličica suhog kvasca
gazirana voda
ulje za prženje

Priprema

Očistite ananas i narežite ga na trećine koluta, operite jabuku i narežite je na tanke kriške. Ogulite bananu i narežite je po dijagonali; podijelite šljive na 3 dijela. Pomiješajte brašno s kvascem i šećerom u prahu (ostavite sa strane 3 žlice brašna za pohanje). Dodajte gaziranu vodu i miješajte dok ne dobijete kremastu masu. Uvaljajte voće u brašno i krušne mrvice i pržite ga na vrelom ulju, upijte salvetom višak masnoće i poslužite.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, Wish. hr partnera
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Put oko svijeta
Izvornik: Viaggio nel mondo
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820