Pohano miješano voće pravo je kulinarsko osvježenje iz Japana

Donosimo vam specijalitet iz japanske kuhinje, pohano voće može biti pravo slatko iznenađenje na vašem stolu.

Vrijeme za nove izazove, stoga uzmite pregaču i u kuhinji napravite odličan japanski specijalitet. Namirnice koje su vam potrebne su vrlo jednostavne, a ono što ovaj recept čini još posebnijim je činjenica da se u receptu nalazi samo voće.

OVDJE saznajte Zašto nikada ne smijemo miješati voće i povrće

Recept za pohano miješano voće

Sastojci za recept:

1/2 ananasa
1 banana
1 jabuka
20 šljiva
100 g rižinog brašna
20 g oštrog brašna
krušnih mrvica
2 žlice šećera u prahu
1 žličica suhog kvasca
gazirana voda
ulje za prženje

Priprema recepta:
Očistite ananas i narežite ga na trećine koluta, operite jabuku i narežite je na tanke kriške. Ogulite bananu i narežite je po dijagonali; podijelite šljive na 3 dijela. Pomiješajte brašno s kvascem i šećerom u prahu (ostavite sa strane 3 žlice brašna za pohanje). Dodajte gaziranu vodu i miješajte dok ne dobijete kremastu masu. Uvaljajte voće u brašno i krušne mrvice i pržite ga na vrelom ulju, upijte salvetom višak masnoće i poslužite.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a

Facebook Like Button