Zašto nikada ne smijemo miješati voće i povrće

Kada se u tijelu nakupi previše toksina, možemo postati umorni, depresivni, razdražljivi, naglo izgubiti ili dobiti na kilaži, patiti od glavobolje, slabe koncentracije, vrtoglavice, bolova u mišićima, zglobovima i kralježnici, problema s probavom, s kožom (aknama, lišajevima) i kosom.

Međutim, postoji način kako da ne dođe do ovih stanja, a ako je i došlo, postoji način kako da se sve ispravi i dovede u balans.

Djelotvornost sokova leži u činjenici da se tekuća hrana, koja se dobije odvajanjem vode i vitalne energije od vlaknastih tvari, vrlo brzo probavlja.

OVDJE saznjte od nutricionista što je bolje izabrati – prirodne napitke i sokove ili voće

Sokovi od svježeg voća i povrća te ljekovitog bilja sadrže žive enzimekoji se lako apsorbiraju i dospijevaju u krv i na razinu stanice u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih stanica, dok se unosom tog istog voća i povrća pomoću prerade u ustima i probavnom sustavu apsorpcija odvija tek nakon nekoliko sati.

OVDJE saznajte zašto prirodno cijeđeni sokovi nisu isti kao iz dućana

sok hrana

Zašto nikada ne smijemo miješati voće i povrće

Zašto? Zato što se probava ovih namirnica odvija drugačije. Ako ih ipak želite kombinirati, samo napravite pauzu od 3-4 sata između ispijanja voćnog soka i povrtnog soka.

Postoji još jedan zanimljivi sistem, a to je da 10 dana pijete samo sok od mrkve, zatim 10 dana sok od cikle, te 10 dana sok od krastavca. I nakon toga 10 dana pijte kombinaciju soka od cikle, mrkve i krastavaca.

IZDVOJENO:
Ukoliko nemate namirnice iz vlastitog vrta te sumnjate u kvalitetu kupljenih, da biste izbacili dio otrova iz njih, stavite ih pola sata u posudu vode sa žličicom sode. Nakon toga ih isperite i spremne su za sokovnik.

Facebook Like Button