Rib eye wok specijalitet za prstiće polizati

Jesenski ručak većini nas je omiljen. Ovo vrijeme godine dozvoljava težu te masniju hranu, no uvijek trebamo paziti na ravnomjeran unos kalorija. Jesen je bogata raznim sezonskim namirnicama.

Zagrebački Khala restoran i bar, predstavio je jesenski meni koji oduševljava već pri prvom zalogaju. Vrhunski gastro stručnjaci Marina Golubić i Alen Košćan donose savjete kako ukusne delicije pripremiti i u vlastitom domu.

Rib eye wok specijalitet je Khale, a vrlo lako može postati i omiljeno jelo u vašem domu. Novitet u Khalinoj gastro karti naći ćemo i zdravi doručak ukombiniran s namirnicama poput kokosovog mlijeka, zobenih pahuljica i bobičastog voća.

Sastojci za recept

30g PAPRIKE
30g LUKA
10g MLADOG LUKA
100g RIB EYE
10g CRVENE CURRY PASTE
3g ŠEĆERA
0,03 L FISH SAUCE
10g KIKIRIKIJA
0,1 L KOKOSOVOG MLIJEKA
150g KUHANE RIŽE
ULJE
TOASTIRANI KOKOS

Priprema recepta

Na vrućem ulju popržiti meso izrezano na trakice i krupno rezano povrće. Dodati curry pastu, šećer, fish sauce i kokos mlijeko. Pirjati na jakoj vatri 1-2 minute. Ugasiti vatru i dodati mljeveni kikiriki, mladi luk, dobro promješati i servirati uz kuhanu nezačinjenu rižu. Sve posipati sa toastiranim kokosom.

Savjet
Umjesto jasmin riže možemo staviti običnu arborio rižu i umjesto fisch saucea možemo zamjeniti temeljcem.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)