
Unesite mirisni jesenski meni u vašu kuhinju koji oduševljava već pri prvom zalogaju, a specijalitet Rib eye kod mnogih od nas izaziva zazubice ….
Ovo vrijeme godine dozvoljava težu te masniju hranu, no ipak uvijek trebamo paziti na ravnomjeran unos kalorija.
Jesen je bogata raznim sezonskim namirnicama pa ih sjajno možemo ukomponirati u različita jela, a danas to može biti Rib eye pripremljen u woku..
Sastojci za recept Rib eye
30g PAPRIKE
30g LUKA
10g MLADOG LUKA
100g RIB EYE
10g CRVENE CURRY PASTE
3g ŠEĆERA
0,03 L FISH SAUCE
10g KIKIRIKIJA
0,1 L KOKOSOVOG MLIJEKA
150g KUHANE RIŽE
ULJE
TOASTIRANI KOKOS
Priprema recepta
Na vrućem ulju popržiti meso izrezano na trakice i krupno rezano povrće. Dodati curry pastu, šećer, fish sauce i kokos mlijeko. Pirjati na jakoj vatri 1-2 minute. Ugasiti vatru i dodati mljeveni kikiriki, mladi luk, dobro promješati i servirati uz kuhanu nezačinjenu rižu. Sve posipati sa toastiranim kokosom.
Savjet više
Umjesto jasmin riže možemo staviti običnu arborio rižu i umjesto fisch saucea možemo zamjeniti temeljcem.
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)
