Rib eye wok specijalitet za prstiće polizati

Unesite mirisni jesenski meni u vašu kuhinju koji oduševljava već pri prvom zalogaju, a specijalitet Rib eye kod mnogih od nas izaziva zazubice :) ….
Ovo vrijeme godine dozvoljava težu te masniju hranu, no ipak uvijek trebamo paziti na ravnomjeran unos kalorija.
Jesen je bogata raznim sezonskim namirnicama pa ih sjajno možemo ukomponirati u različita jela, a danas to može biti Rib eye pripremljen u woku..

Sastojci za recept Rib eye

30g PAPRIKE
30g LUKA
10g MLADOG LUKA
100g RIB EYE
10g CRVENE CURRY PASTE
3g ŠEĆERA
0,03 L FISH SAUCE
10g KIKIRIKIJA
0,1 L KOKOSOVOG MLIJEKA
150g KUHANE RIŽE
ULJE
TOASTIRANI KOKOS

Priprema recepta

Na vrućem ulju popržiti meso izrezano na trakice i krupno rezano povrće. Dodati curry pastu, šećer, fish sauce i kokos mlijeko. Pirjati na jakoj vatri 1-2 minute. Ugasiti vatru i dodati mljeveni kikiriki, mladi luk, dobro promješati i servirati uz kuhanu nezačinjenu rižu. Sve posipati sa toastiranim kokosom.

Savjet više
Umjesto jasmin riže možemo staviti običnu arborio rižu i umjesto fisch saucea možemo zamjeniti temeljcem.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button