Tajlandska kuhinja na vašem stolu uz tri sjajna recepta

Osim ljepote kraja u Tajlandu možete upoznati specijalitete lokale kuhinje, koja je posve drugačija od naše, ali itekako posebna. Ako niste znali tajlandska je kuhinja najprihvaćenija je gastronomija svijeta!

Tajland je jedna od najegzotičnijih zemalja jugoistočne Azije čija kuhinja glasi kao jedna od najegzotičnijih u svijetu. Tajlandska kuhinja obiluje raznolikim začinima i namirnicama.

Veliki utjecaj na tajlandsku kuhinju imaju i zemlje koje ju okružuju, pa je tako Kina ostavila svoj utjecaj u različitim tjesteninama, juhama od riže i slatko kiselim jelima.

OVDJE pronađite vodič kroz vrste riže: Sve što trebate znati o riži na jednom mjestu

tajlandska-kuhinja-1

Malezija, Indija i Indonezija doprinose svojom maštovitosti u kombinaciji raznih vrsta karija i kokosovim mlijekom.

Temeljna namirnica tajlandske kuhinje je riža koju poslužuju prženu, kuhanu, kao prilog u gotovo svakom obroku ili kao glavno jelo.

U Tajlandu se glavnim obrokom smatra večera, a hrani se pridaje velika pažnja. Tijekom dana jedu vrlo malo, ali si za večeru priušte pravu gozbu.

Predjelo je neizostavan početak svake večere, a za predjelo se uglavnom jedu košarice od tijesta i mesa ili prepečeni kruh s ribljim popečcima, bijelim lukom i ribom.

OVDJE saznajte zašto su tajlandski škampi recept koji ćete obožavati

tajlandska-kuhinja-2

Nakon predjela jede se juha koja često zna biti i zamjena za glavno jelo zahvaljujući bogatstvu mirisa i okusa. Pa je tako poznata juha s račićima, egzotična juha od piletine u kokosovom mlijeku ili krem juha s jajima.

U glavnom jelu meso je nezaobilazno, a od mesa se jedu svinjetina ili piletina, a nerijetko se na meniju znaju naći i plodovi mora koji se kratko prže na tavi.

OVDJE pronađite dva najpopularnija tajlandska recepta koji će unijeti osvježenje u vaš svakodnevni jelovnik

Recept za katsu piletinu otkriva Hrvoje Šalković
Recept za Pad Thai donosimo u morskoj tajlandskoj varijanti

Kao salate jedu se grejpfut i papaja. Nakon svake večere jede se jako sladak desert.

Tajlađani se prema hrani odnose s puno obožavanja i poštovanja, a vode se životnom filozofijom da oni koji ne jedu očima ne mogu jesti ni zubima.

U Tajlandu je kuhanje prava umjetnost koja kombinacijom začina i namirnica tajlandsku kuhinju smješta među najukusnije, najzanimljivije i najmaštovitije svjetske kuhinje.

Kako ne bi trebali putovati čak do Dalekog istoka tajlandsku kuhinju možete isprobati i u svojoj kuhinji uz malo mašte. Sve što vam je potrebno možete pronaći u ribarnici ili mesnici, dodajući svakom jelu rižu, začine i druge namirnice koje su tipične za Tajland.

OVDJE bolje upoznajte i doživite tajlandski raj na zemlji

Facebook Like Button