Popečci od tune ili polpete od tunjevine uz svega nekoliko sastojaka

Uživajte u savršenom receptu ovog ljeta i napravite svoje popečke ili poplpete od tunjevine!

Potrebni sastojci za recept:

-Jedna konzerva (160g) fine tunjevine u vlastitom soku
- jedno jaje
- 3 jušne žlice sojinih ljuskica
- 3 jušne žlice zobenih pahuljica
- krušne mrvice, brašno (oštro)
- mješavina začina (vegeta)
- sjeckani luk, češnjak i peršinov list

Priprema polpeta, ili kako ih još neki zovu popečki od tunjevine:

U jednu posudu stavimo zobene pahuljice, sojine ljuskice, mješavinu začina, luk i češnjak sve zajedno izmiješamo i prelijemo sa oko 1 dcl vrele vode, poklopimo i ostavimo da odstoji 10-tak minuta, kad se ohladi dodamo ocijeđenu tunjevinu, peršinov list, jedno jaje i sve zajedno izmješamo, ako je smjesa premekana dodamo malo krušnih mrvica.

Tako pripremljenu smjesu oblikujemo u polpete, uvaljamo u mješavinu brašna i mrvica i pržimo na ulju oko 2 do 3 minute sa svake strane.
Meni osobno uz polpete odlično paše domaći tartar umak.

OVDJE pogledajte još jedan izvrstan recept koji nam donosi chef David Skoko

Tartar od tune s tartufima ala David Skoko

Dobar tek!

Autor teksta i fotografija: Dalibor Gelenđer

Facebook Like Button