Popečci od tune ili polpete od tunjevine uz svega nekoliko sastojaka

Uživajte u savršenom receptu i okusima tune te napravite svoje popečke ili poplpete od tunjevine!

Potrebni sastojci za recept:

-Jedna konzerva (160g) fine tunjevine u vlastitom soku
- jedno jaje
- 3 jušne žlice sojinih ljuskica
- 3 jušne žlice zobenih pahuljica
- krušne mrvice, brašno (oštro)
- mješavina začina (vegeta)
- sjeckani luk, češnjak i peršinov list

Priprema polpeta, ili kako ih još neki zovu popečki od tunjevine:

U jednu posudu stavimo zobene pahuljice, sojine ljuskice, mješavinu začina, luk i češnjak sve zajedno izmiješamo i prelijemo sa oko 1 dcl vrele vode, poklopimo i ostavimo da odstoji 10-tak minuta, kad se ohladi dodamo ocijeđenu tunjevinu, peršinov list, jedno jaje i sve zajedno izmješamo, ako je smjesa premekana dodamo malo krušnih mrvica.

Tako pripremljenu smjesu oblikujemo u polpete, uvaljamo u mješavinu brašna i mrvica i pržimo na ulju oko 2 do 3 minute sa svake strane.
Meni osobno uz polpete ili kako ih još zovemo popečke odlično paše domaći tartar umak.

OVDJE pogledajte još jedan izvrstan recept koji nam donosi chef David Skoko

Tartar od tune s tartufima ala David Skoko

Dobar tek!

Autor teksta i fotografija: Dalibor Gelenđer

Facebook Like Button