Omlet od tune, mladog luka i mozzarelle

Isprobajte popularni omlet s potpuno novim sastojcima kao što je tuna, mladi luk i sočna mozzarella.
Ovaj izuzetno, bogat okusima omlet, sjajan je i kao doručak i kao jednostavan ručak ili kao okrepljujuća večera.

OVDJE možete pronaći još dva izvrsna recepta, za lagani ,a okusima bogat obrok

Pileća prsa s mozzalleom sočni ručak na vašem stolu
Punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarellom

Sastojci za recept (4 osobe):

300 g mozzarelle
6 jaja
1 konzerva fine tunjevine
u maslinovom ulju 160 g
2 žlice ribanog parmezana
1 veliki svežanj peršina
2 mlada luka
malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar

Priprema:

Sitno nasjeckajte mladi luk i ispržite ga u teflonskoj tavi s malo maslinovog ulja i prstohvatom soli. Sitno nasjeckajte peršin, stavite ga u zdjelu s jajima, dodajte malo soli i papra te dobro zamutite nekoliko minuta dok se smjesa ne zapjeni. Dodajte mladi luk. Narežite mozzarellu na tanke komade srednje veličine. Na jakoj vatri zagrijte malo ulja u teflonskoj tavi, dodajte smjesu, smanjite plamen i miješajte dok se jaja ne počnu stvrdnjavati. Dodajte mozzarelu i ocijeđenu tunjevinu u ravnomjernom sloju. Pustite neka se smjesa stvrdne i zapeče na vrlo slabom plamenu. Preklopite omlet i poslužite ga.

Za dodatnu aromu: pripremite 4 mala zasebna omleta umjesto jednog velikog.

Recept uz dopuštenje: AkterPublic (sve fotografije)

Facebook Like Button