Pileća prsa s mozzalleom sočni ručak na vašem stolu

Piletina, odnosno pileća prsa, ukusno su i kvalitetno jelo za svačije potrebe i kulinarske vještine.

U našem stvarnom, svakodnevnom životu, u glavnim ulogama nisu poznati chefovi, već mi obični ljudi različitih vještina u pripremi jela. Bez obzira na to jeste li nespretni početnik ili već iskusna kuharica ili kuhar u svojoj kuhinji željni gastronomskih eksperimentiranja, u odabiru namirnica svi kreću od istih kriterija: treba biti lokalno, zdravo i fino.

Zato vam donosimo izvrstan recept s pilećim prsima koji ćete brzo i jednostavno napraviti, a sjajan rezultat neće izostati!

pileca prsa recept mozzarella

Pečena pileća prsa s Mozzarellom, rajčicom i bosiljkom

Količina: za 2 osobe

Sastojci za recept:
2 komada pilećih prsa
150 g naribane Mozzarelle
maslinovo ulje
sol
papar
origano
mljevena slatka paprika
sok od limuna
jaja
krušne mrvice
100 g pasirane rajčice
125 g mini Mozzarelle
10 cherry rajčica
svježi bosiljak

Priprema recepta:

1. Pileća prsa prepolovimo i oblikujemo džep koji ispunimo s naribanom Mozzarellom. Meso premažemo s malo maslinovog ulja i začinimo sa soli, paprom, origanom, paprikom i sokom od limuna.

2. Meso paniramo u brašnu, umućenim jajima i krušnim mrvicama. Pohamo ga na vrućem ulju,otprilike 3 do 4 minute sa svake strane kako bi dobili zlatnu koricu.

3. Dno vatrostalne posude prekrijemo s pasiranom rajčicom, na nju položimo pohano meso. Dodamo mini Mozzarelle, oprane cherry rajčice, listiće bosiljka i prelijemo s maslinovim uljem. Pileća prsa ukrasimo s komadićima Mozzarelle i u pećnici pečemo na 180 °C otprilike 20 minuta.
Dobar tek!

Recept je omogućio: Perutnina Ptuj-Pipo pod zaštićenim brandom Međimursko pile – Među piletinom, biram Međimursko!
Recept je podijelio s nama: Mihai Botan

Facebook Like Button