Pileća prsa u umaku od naranče

Ako želite isprobati jednostavan i brz recept pileća prsa u umaku od naranče je prava stvar za vas.

Ovaj recept za pileća prsa u narančinom umaku sa smeđom rižom je idealan za sve koji vole malo slatkasti okus jela, zdravo slatki, kao i za sve koji se vole zdravo hraniti a nakon obroka se ne žele osjećati teško i pospano.

Ovaj recept je stvarno jednostavan za pripremu, s nekoliko osnovnih sastojaka, a ostali su tu kako bi pridonijeli zdravijem i ukusnijem rezultatu.

Sastojci za recept:
2 naranče
150 ml soka od naranče
naribana korica od jedne naranče
5 komada pilećih prsiju, bez kostiju i kože
20 g smeđeg šećera
2 jušne žlice maslinova ulja ili 2 žličice kokosovog ulja
1 žličica medenog Dijon senfa
sol i papar po želji

Po želji:
Malo različitih začina
2 žlice brašna razmućene u malo mlake vode

Priprema recepta
Ako imate deblja pileća prsa razrežete ih na pola prije nego ih začinite. Pileća prsa posolite, popaprite i posipajte s željenim začinima. Ostavite desetak minuta kako bi se sol i papar proželi. Zatim prsa premažite s obije strane sa senfom.

Kao prilog jelu pripremite povrće kuhano na pari, brokulu ili mahune, začinjene s maslinovim uljem, soli i paprom, ili smeđom rižom. Ovaj recept jako paše uz smeđu riže. 1.5 kavene šalice kuhate s 3 kavene šalice vode oko 20 minuta.

Mali savjeti za pripremu riže
Tajna pripreme riže je u korištenju široke tave kako bi se riža ravnomjerno kuhala te dodajte sol u vodu i dobro promiješajte.

U većoj tavi zagrijete kokosovo ulje i neko drugo po vlastitom izboru na srednjoj jakoj temperaturi. Pecite pileća prsa na srednjoj temperaturi sveukupno oko 8 minuta, 3 do 4 minute sa svake strane u ovisnosti o debljini pilećih prsa.

U međuvremeni iscijedite sok od naranče, naribajte koricu naranče i pripremite smeđi šećer. Operite i osušite naranče te ih narežite na 3 do 4 tanje šnite. Kada je piletina pečena maknite ju sa strane na zagrijani tanjur.

Na ulje dodajte sok od naranče, naribanu koricu i smeđi šećer te zakipite na laganoj vatri 3 do 4 minute. Ako umak ispada pregust dodajte još malo soka od naranče.

Po želji, ako želite zgusnuti umak dodajte brašno umiješano u vodi. u Umak dodajte narezane naranče. Vratite piletinu u umak te sve zajedno prokuhajte 3 do 4 minute. dodaje sol i papar po želji.

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button