Pojačajte svoj jutarnji napitak – Latte od cikle i matche

Svi smo čitali članke o prednostima i negativnostima ispijanja kave. Što ako postoji način da svoj jutarnji običaj pretvorite u zdravi napitak? Nastavite čitati ako ste zainteresirani!

Dok sam živjela u Sjedinjenim Američkim državama moj omiljeni kaveni napitak je bio peppermint mocha iz Starbucksa tijekom ljetnih mjeseci to je bio frappucino od zelenog čaja.

Kada sam se vratilu u Europu, moja kava je postala bolja ali više tradicionalnija, standardna kava … tako je bilo sve do moje trudnoće kada sam otkrila zdrave nadomjestke. Počela sam piti Matcha latte koji je bogat s antioksidansima i sadrži više kofeina od kave te vas brže probudi.

Također sam probala napraviti i sladoled od čuvene matche koji je bio jako ukusan.

Kada sam posjetila prekrasan restoran Brunch&Cake Barcelona otkrila sam još jedan zdravi napitak, late od cikle.
Da moje dame! Rozi latte! Ne postoji ništa slađe od toga. :) Naravno, u prvom trenu sam bila skeptična jer nisam preveliki ljubitelj cikle u bilo kojem obliku ali zapravo je vrlo ukusna i zdrava. Potpuni dobitak.

Saznajte više o izvrsnim učinkovitim napitcima kroz jednostavne i zanimljive recepte:

beetrootlatte

Latte od cikle

Sastojci za recept
Svježe ocjeđeni sok od cikle ili organski prah
3/4 šalice guste kreme od bademovog mlijeka zagrijanog na pari
1 mali espresso

Priprema recepta
Zakuhajte nezaslađeno bademovo mlijeko u manjem loncu na srednje jakoj vatri. U šalicu stavite 1 žličicu praha od cikle ili 1 žlicu soka. Pažljivo umiješajte s 1/4 šalice kipuće vode, zatim bademovo mlijeko. Šalicu lagano nagnite kako bi stvorili više pjene. Prelijete preko espresa. Zasladite agavinim sirupom ili medom.

Ovaj napitak se može spraviti sa ili bez kave.

matcha-latte

Matcha latte

Sastojci za recept:
1 žličica matcha praška
3/4 šalice guste kreme od bademovog mlijeka zagrijanog na pari
1 žličica agava sirupa ili meda

Priprema recepta
Zakuhajte nezaslađeno bademovo mlijeko u manjem loncu na srednje jakoj vatri. Stavite 1 žličicu matcha praška u šalicu. Pažljivo umiješajte s 1/4 šalice kipuće vode, zatim bademovo mlijeko. Šalicu lagano nagnite kako bi stvorili više pjene. Prelijete preko espresa. zasladite agavinim sirupom ili medom.

Usudite se probati ove recepte i učinite nešto za svoje zdravlje!

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Izvor naslovne fotografije: www.theglitterguide.com

Facebook Like Button