Jednostavni burrito s piletinom i avokadom

Pripremite ukusan i zdrav obrok s niskim udjelom masnoća i ugljikohidrata. Buritto s avokadom i piletinom na žaru. Čak i oni koji nisu ljubitelji avokada obožavat će ovo jelo.

Ako ste zaposleni i vrijeme za kuhanje vam čini problem donosimo vam jednostavan recept koji će biti zdrav a i brz za pripremu.

Nakon što probate ovaj burrito obećavamo vam da ćete ga ponovno pripremiti!

Sastojci
1 avokado, srednje veličine
400 g pilećih prsa
1 šalica tvrdog sira
1 šalica mozzarellom sira
5 tortilja od brašna ili cjelovitog brašna
1/4 crvenog luka

Po želji
hummus, salata, rajčica, paprika

Umak od jogurta i metvice
Izmiješajte dva mala nemasna grčka jogurta, 10 listića paprene metvice, prstohvat soli i papra u mikseru dok smjesa ne postane glatka.

Priprema
Pileća prsa izrežite na male, tanke komade, a sve ostale sastojke nasjeckajte. Pileća prsa pecite u woku ili na tavi. Posolite, popaprite, dodajte crveni luk, origano i popržite sve zajedno 2 do 3 minute. Avokado, sir (obje vrste) i piletinu izmiješajte u zdjeli. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tortilji, čvrsto zamotajte i popržite ju na srednje jakoj vatri sa svake strane minutu ili dvije (pripazite da ne zagori).

Uz tortilju poslužite i umak.

Avocado-Wrap

Zanimljivost

Avokado je plod bez glutena, bogat vlaknima (10 grama) i pun nutrijenata.

Kako odabrati avokado?

Zreli avokado možete prepoznati po njihovoj težini, lagano se udubi pod pritiskom i tamne je boje. Ne stišćite plod prečvrsto. Ako nije zreo stavite ga u papirnatu vrećicu 2-4 dana ili ubrzajte proces dozrijevanja dodajući bananu ili jabuku u vrećicu.

Ako ste odlučili probati ovaj recept, javite mi kako vam se sviđa!

 

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk