Tko bi mogao odoljeti ukusnim meksičkim tortiljama?
Ovaj recept za sočne tortilje jednostavno je za napraviti zato probajte i iznenadite svoje nepce savršenim okusima dalekog Meksika.
Sastojci za tortilje
6 krumpira (oko 1 kg)
6 jaja
glavica luka
crvena paprika
50 g graška
3 režnja češnjaka
sol i papar
ulje
Prilog
krastavci
zelene masline
feferoni
ajvar
sir
rajčica
Priprema recepta
Oguliti krumpir i luk. Krumpir narezati na kolute, a luk sitno isjeckati. Pomiješati krumpir i luk pa ih pržiti 10 minuta na srednje jakoj vatri u dubljem ulju, uz povremeno miješanje, laganim pokretima da se krumpir ne zgnječi. Nakon toga ocijediti krumpir i luk izdvajanjem suvišne masnoće.
U zdjeli umutiti jaja začinjena sa soli i paprom. Dodati sitno sjeckani češnjak, grašak i papriku izrezanu na kockice. Sve dobro promiješati. Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje, po njemu rasporediti krumpir i luk, pa ih preliti smjesom od jaja. Sve lagano promiješati i peći 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.
Meksičku tortilju poslužite uz meksičke tapase kao što su krastavci, feferoni, masline, pršut po želji.
OVDJE pogledajte izvrstan recept za meksički umak za tortilje Guacamole
Recept omogućila Zvijezda