Ovaj recept za frikadele ili kako ih mi još zovemo faširani šnicli ili mesne polpete, ovaj puta nam dolazi iz Belgije mada su frikadele izvorno dansko jelo.
OVDJE, osim ovog sjajnog recepta za popečke, mesne polpete ili kako ovaj se originalni recept zove frikadele na briselski pronađite još nekoliko sjajnih načina za pripremu finog i sočnog ručka
Popečci od tune ili polpete od tunjevine uz svega nekoliko sastojaka
Polpete ili popečke s tikvicama, sirom, pancetom i šunkom prema super brzom receptu
Popečci od tikvice recept za sve vegetarijance i one koji to tek kane postati
Falafel kuglice od slanutka koje osvajaju
Današnja se moderna kuhinja velikim dijelom bazira na srednjovjekovnoj ne bi vjerovali, što je vrlo primjetno u uporabi začina poput badema, suhog voća, muštarde i octa.
Koristi se mnogo i svježe začinsko bilje od slatkaste krbuljice, gorkasti estragon, timijan, kadulja, peršin i vlasac, a okusi koji prevladavaju su slatko-kiseli i slatko-slani.
Sastojci za recept
500 g govedine
150 g bijelog luka
100 g maslaca
75 g luka
peršin, sol, papar, prokulica, orašak
Priprema recepta:
Nemasna govedina se sitno isjecka ili samelje. Zatim se pomiješa s namočenim i iscijeđenim bijelim kruhom, maslacem i žličicom kosanog peršina, te posoli i zapapri.
Od te se mase načine duguljaste pomalo plosnate frikadele, koje se peku na maslacu.
Prokulica, i to sasvim zelena, kuha se u slanoj vodi, ocijedi i isjecka u krupne komade. U plitku tavu stavlja se veći komad maslac i isjeckana prokulica, dobro se propirja, posoli, zapapri i posipa naribanim orašcem.
Frikadele se serviraju na prokulici i preliju rastopljenim maslacem.
Dobar tek!