Pšenične meksičke tortilje izvrstan su zalogaj, a još kad im dodamo povrće, ukusno mljeveno meso i sir onda na tanjuru imamo sočan ručak koji ćemo obožavati, jednako kao i naši ukućani.
Ovaj recept za tortilje, meso i povrće sadrži nešto više kalorijske vrijednosti, 800 kcl zato bi ga trebali probati i uživati u njemu svi koji su poželjeli sjajan zalogaj, ali i oni koji ne trebaju paze na kilograme
Sastav za tortilje s mesom, povrćem i sirom
8 pšeničnih tortilja
250 grama kupusa
1 veći poriluk
2 manje mrkve
malo kukuruza u zrnu, već kuhanog
glavica luka
djevičansko maslinovo ulje
100 temeljca za juhu
1/2 kilograma mljevenog miješanog mesa
200 grama kiselog ili slatkog vrhnje prema želji
80 grama ribanca
sol i papar
Način pripreme recepta
Za početak sve povrće nakon pranja narežite na sitne kockice ili male kolutiće. Luk nasjeckajte i popržite na vrućem ulju zatim u njega dodajte mljeveno meso i propirjajte dok ne bude gotovo. Dodajte jušni temeljac te dodajte nasjeckano povrće zajedno s kukuruzom te sve začinite prema želji s parom i soli.
Pšenične tortilje premažite vrhnjem te zatim po tome rasporedite gotovo meso i povrće, preklopite rubove u oblik lepeze i zatim preklopite dužinom. Tortilje možete i preklopiti nakon punjenja pa zatim prerezati po sredini, ovisno o veličini posude u kojoj ćete ih peći ili prem željenom izgledu za serviranje. U prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva u namašćenu posudu poslažite napunjene tortilje i sve pospite naribanim sirom.
Ovo jelo se peče oko 12 minuta te poslužuje toplo!
Dobar tek!