Savršeni popečci ili polpete ovog puta gotovi za samo pola sata

Ovog puta donosimo vam recept za popečke, ili kako ih neki još zovu polpete, prema super brzom receptu, a koji su gotovi za svega pola sata.

Ove ćete popečke/polpete zasigurno rado pripremati i na svom godišnjem odmoru, jer u vrijeme ljeta želimo jesti fino, ukusno, ali i brzo pripremljeno, kako bi imali to više vremena za chillanje na plaži. :)

OVO JE RECEPT ZA POPEČKE KOJE ĆETE ZASIGURNO PRIPREMATI I NA LJETOVANJU

Sezona ljetnih godišnjih odmora je već stigla, a mnogi razmišljaju o vječitom problemu, kako što brže skuhati nešto što će biti pripremljeno uz svega nekoliko sastojaka, brzo i ukusno.
Ako niste pobornik odlazaka u restorane, pametan popis potrebnog za pripremu jednostavnih, ali zdravih i okrepljujućih obroka, često je teško kreirati.

Kako bi već sada, ali i tijekom godišnjeg odmora, bili spremni za ove izazove donosimo recept za savršene Quick&Easy super ukusne popečke s feta sirom, uz koje najbolje paše serviran hummus i povrće, a priprema i spravljanje recepta gotovo je za svega 30 minuta.

cevapcici Popecci s feta sirom s hummusom i povrcem

Sastojci za 4 osobe

Sastojci za popečke
• 500 g mljevene junetine
• ½ glavice luka, sitno sjeckanog
• 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
• 1 jaje
• 40 g krušnih mrvica
• 1 žlica Kotányi Quick & Easy za ĆEVAPČIĆE
• 100 g feta sira, mrvljenog

Za serviranje uz popečke
• 200 g hummusa
• 250 g cherry rajčica
• 1 salatni krastavac
• ½ ljubičastog luka
• 100 g feta sira
• Sok ½ limuna
• Svježi kopar, nasjeckan
• Sol i papar, po ukusu

Super brza priprema kompletnog obroka u četiri koraka

1. U veću zdjelu dodajte sve sastojke za popečke osim feta sira i dobro ih sjedinite. Na kraju dodajte feta sir i kratko promiješajte. Mokrim rukama oblikujte popečke, oko 20 g smjese za jedan.
2. Zagrijte tavu na srednje jaku vatru. Ulijte 1 žličicu ulja, dodajte polovicu popečka i pecite 4 minute sa svake strane. Pečene popečke vadite na pladanj. Ponovite s ostatkom mesa.
3. Dok se popečki peku, pripremite povrće. Cherry rajčice operite i narežite na pola. Krastavac prepolovite po dužini i nasjeckajte na komade debljine 3 mm. Ljubičasti luk nasjeckajte na tanke polumjesece. U zdjelu dodajte povrće, mrvljeni feta sir i začinite sokom limuna, koprom, soli i paprom te dobro promiješajte.
4. Na pladanj za posluživanje razmažite hummus, dodajte popečke i salatu te poslužite.

Dobar tek želi vam Kotany!

Facebook Like Button