Ovaj ukusan meksički recept za chili con carne savršeno se sljubljuje s meksičkim tortiljama, a možete uz njega poslužiti fino crveno vino.
Chili con carne mnogima je omiljeno mesno jelo, a može se servirati na mnogo zanimljivih načina stoga krenimo u kuhinju i započnimo s izradom ovog sočnog recepta.
OVDJE ćete pronaći još nekoliko izvrsnih recepata koje ćete raditi iznova i iznova
Isprobajte tipičan slasni meksički doručak Huevos Rancheros
Tortilje isprobajte uz meksički umak Guacamole
Meksička juha pozole postati će vaš omiljeni specijalitet
Recept za Chili con carne
Sastojci za recept:
200g goveđeg mesa bez kosti
200g svinjskog mesa bez kosti
2 male glavice luka
1 češanj češnjaka
1 srednja paprika
200g oguljene rajčice
200g graha
1 ljuta papričica
4 žlice maslinovog ulja
Svježi korijander
Mljeveni kumin, sol, papar
Priprema recepta:
Narežite goveđe i svinjsko meso na kockice. Očistite i narežite crveni luk i češnjak. Operite i narežite na kockice papriku i ljutu papričicu. Zagrijte u loncu 4 žlice maslinovog ulja i propirjajte papričicu, češnjak, crveni luk i papriku. Dodajte kockice mesa i pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri.
Dodajte i oguljenu, usitnjenu rajčicu, sjeckani korijander, mljeveni kumin, prstohvat soli i papra, po želji. Možete dodati malo sjeckane limete ili cimeta.
Ostavite da se kuha na slaboj vatri 20 minuta. Dodajte prethodno skuhani grah i kada se masa zgusne maknite s vatre. Chili možete poslužiti s kukuruznom meksičkom tortiljom i kriškama sira ili rižom i pšeničnim toriljama.
Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a