Chili con carne ukusan mesni recept kojeg obožavamo

Ovaj ukusan meksički recept za chili con carne savršeno se sljubljuje s meksičkim tortiljama, a možete uz njega poslužiti fino crveno vino.

Chili con carne mnogima je omiljeno mesno jelo, a može se servirati na mnogo zanimljivih načina stoga krenimo u kuhinju i započnimo s izradom ovog sočnog recepta.

OVDJE ćete pronaći još nekoliko izvrsnih recepata koje ćete raditi iznova i iznova :)
Isprobajte tipičan slasni meksički doručak Huevos Rancheros
Tortilje isprobajte uz meksički umak Guacamole
Meksička juha pozole postati će vaš omiljeni specijalitet

Recept za Chili con carne

Sastojci za recept:
200g goveđeg mesa bez kosti
200g svinjskog mesa bez kosti
2 male glavice luka
1 češanj češnjaka
1 srednja paprika
200g oguljene rajčice
200g graha
1 ljuta papričica
4 žlice maslinovog ulja
Svježi korijander
Mljeveni kumin, sol, papar

Priprema recepta:
Narežite goveđe i svinjsko meso na kockice. Očistite i narežite crveni luk i češnjak. Operite i narežite na kockice papriku i ljutu papričicu. Zagrijte u loncu 4 žlice maslinovog ulja i propirjajte papričicu, češnjak, crveni luk i papriku. Dodajte kockice mesa i pirjajte ih 5 minuta na srednjoj vatri.

Dodajte i oguljenu, usitnjenu rajčicu, sjeckani korijander, mljeveni kumin, prstohvat soli i papra, po želji. Možete dodati malo sjeckane limete ili cimeta.

Ostavite da se kuha na slaboj vatri 20 minuta. Dodajte prethodno skuhani grah i kada se masa zgusne maknite s vatre. Chili možete poslužiti s kukuruznom meksičkom tortiljom i kriškama sira ili rižom i pšeničnim toriljama.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Put oko svijeta
Izvornik: Viaggio nel mondo

Facebook Like Button