Donosimo vam recept za izvnredno ukusan i osvježavajući obrok s kus kusom koji nam dolazi iz Tunisa, a blagodati hranjivog kus kusa s kojim se mogu raditi vrlo lagani obroci izvrsni su i kao ručak, večera ili ukusan međuobrok.
Kus kus je vrlo ukusna namirnica koja se dobiva od lomljene durum pšenice, a poznato je da kus kus izrazito bogat proteinima što znači da je odličan za poticanje razgradnje enzima te u stabilizaciji šećera u krvi. Drugim riječima kus kus je sjajan i ako želite izgubiti i nekoliko kilograma nakon zime
OVDJE pronađite još jedan izvrstan recept za kus kus
Kus kus salata tako lagan i ukusan obrok super brzo gotov
Recept za kus-kus s povrćem i agrumima
Sastojci za recept
100g kus kusa
1/2 manja glavice luka
300 ml temeljca
1 cijela naranča
1 cijeli limun
2 male tikvice
2 mrkve
1/2 patlidžana
3 žlice maslinovog ulja
vlasac, sol i papar
Priprema recepta s kus kusom
Narežite luk i popržite ga na malo ulja, čim postane staklast, dodajte kus kus i popržite ga na jakoj vatri. Zalijte do vrha temeljcem ili istom količinom vode i ostavite da nabubri oko 10 minuta.
U međuvremenu očistite mrkvu i odrežite vrhove tikvicama i patlidžan. Narežite na deblje kockice tikvice i mrkve, a patlidžan na kolutiće. Posolite ih i ispecite na roštilju.
Narežite sve povrće na sitne komadiće. Naribajte koru od naranče i limuna u topli kuskus, a zatim ga stavite u drugu posudu da se ohladi. Potom izmješajte sve sastojke i začinite mirisnim sjeckanim vlascem, posolite, popaprite i poslužite.
Uz ovo jelo preporuča se suho, bijelo vino.
Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a