Zamislite samo ukusnu mladu janjetinu u umaku od ruža. Neobično zvuči, ali nam u današnje vrijeme cvijeće postaje sve više dio naših prehrambenih navika.
Recept za janeća rebrica
Za kotlet:
800g janjećih rebarca
60ml suhog bijelog vina
majčina dušica
kadulja
ružmarin
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
Za umak:
4 crvene ruže
4 žlice šećera
4 žlice crvenog octa
Priprema:
Nasjeckajte svježe začinsko bilje te pomiješajte s vinom i uljem. Stavite rebarca u tanjur i marinirajte 2 sata u pripremljenom umaku. Ocijedite i posložite na lim za pećnicu, poprskajte s dvije žlice marinirane smjese, posolite, poparite i pecite 10 minuta na 220C te ih povremeno okrećite. Laticama ruža uklonite žute vrhove te ih izmiksajte sa šećerom i octom, posolite i stavite sa strane. Izvadite meso iz pećnice, složite na tanjure i na kraju prelijte umakom od ruža.
Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a