Pačja prsa s narančinim cvjetovima

Uvijek cijenjena i ukusna pačija prsa, ovaj puta u receptu s narančinim cvjetovima.

Recept za pačja prsa:

pačja prsa
1 naranča
narančini cvjetovi
1 žlica meda od cvjetova agruma
sol i papar

Zarežite par puta kožu na pačijim prsima te ih 10 minuta pecite na laganoj vatri, okrenite na stranu na kojoj se nalazi koža. Okrenite ih, posolite, popaprite i pecite 6-8 minuta. Izvadite ih iz tave, stavite na dasku za rezanje i držite na toplom.
Ocijedite naranču. Očistite tavu, vratite na vatru, prelijte ju narančinim sokom i korom narezanom na trakice i medom. Pustite da se malo dimi, ali pazite da se med na kristalizira, kuhajte dok smjesa ne bude dovoljno gusta. Narežite prsa, posložite na tanjur, začinite umakom i stavite narančine cvjetove.
Uz ovo jelo preporuča se vino sorte Chardonnay.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Čokolada
Izvornik: Cioccolato

Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820