Uvijek cijenjena i ukusna pačija prsa, ovaj puta u receptu s narančinim cvjetovima.
Recept za pačja prsa:
pačja prsa
1 naranča
narančini cvjetovi
1 žlica meda od cvjetova agruma
sol i papar
Zarežite par puta kožu na pačijim prsima te ih 10 minuta pecite na laganoj vatri, okrenite na stranu na kojoj se nalazi koža. Okrenite ih, posolite, popaprite i pecite 6-8 minuta. Izvadite ih iz tave, stavite na dasku za rezanje i držite na toplom.
Ocijedite naranču. Očistite tavu, vratite na vatru, prelijte ju narančinim sokom i korom narezanom na trakice i medom. Pustite da se malo dimi, ali pazite da se med na kristalizira, kuhajte dok smjesa ne bude dovoljno gusta. Narežite prsa, posložite na tanjur, začinite umakom i stavite narančine cvjetove.
Uz ovo jelo preporuča se vino sorte Chardonnay.
Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a