Grah na toskanski način prema tradicionalnom talijanskom receptu

Donosimo vam odličan tradicionalni recept za obožavani grah iz toskanske kuhinje koji će vas oduševiti. Kako grah, omiljenu zimsku namirnicu mnogih, pripremaju susjedi nam talijeni pročitajte i napravite i sami.

OVDJE poledajte još dva sjajna recepta za omiljeni grah

Grah s ričetom pravo je zimsko zdravo varivo od kojeg odmah rastu zazubice
Pretepeni grah poslastica međimurskog kraja

Recept za grah na toskanski način

Sastojci za recept

450 g suhog graha
200 g oguljenih rajčica (pelata)
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
žalfija
sol i papar

Priprema recepta

Namočite grah 12 sati, ocijedite i kuhate u slanoj vodi na laganoj vatri sve dok ne počnu pucati; ocijedite ih. U široj tavi stavite maslinovo ulje, protisnute češnjeve češnjaka i grančicu žalfije. Dinstajte češnjak i dodajte rajčice koje ste prethodno ispasirali pasirkom. Kuhajte 10 minuta sve dok ne dobijete gusti umak. Dodajte grah dok je još vruć, lagano promiješajte, posolite i malo više popaprite.
Nastavite kuhati još 15 minuta i poslužite jelo dok je još toplo.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a

Facebook Like Button