Donosimo vam odličan tradicionalni recept za obožavani grah iz toskanske kuhinje koji će vas oduševiti. Kako grah, omiljenu zimsku namirnicu mnogih, pripremaju susjedi nam talijeni pročitajte i napravite i sami.
OVDJE poledajte još dva sjajna recepta za omiljeni grah
Grah s ričetom pravo je zimsko zdravo varivo od kojeg odmah rastu zazubice
Pretepeni grah poslastica međimurskog kraja
Recept za grah na toskanski način
Sastojci za recept
450 g suhog graha
200 g oguljenih rajčica (pelata)
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
žalfija
sol i papar
Priprema recepta
Namočite grah 12 sati, ocijedite i kuhate u slanoj vodi na laganoj vatri sve dok ne počnu pucati; ocijedite ih. U široj tavi stavite maslinovo ulje, protisnute češnjeve češnjaka i grančicu žalfije. Dinstajte češnjak i dodajte rajčice koje ste prethodno ispasirali pasirkom. Kuhajte 10 minuta sve dok ne dobijete gusti umak. Dodajte grah dok je još vruć, lagano promiješajte, posolite i malo više popaprite.
Nastavite kuhati još 15 minuta i poslužite jelo dok je još toplo.
Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a