Ričet i grah se odlično uklapaju u tipična zimska jela, zato isprobajte tradicionalni recept naših baka od kojih miriši cijela kuća, a zazubice rastu od samog pogleda na tanjur s ovim sočnim i zdrtavim variviom.
OVDJE je još nekoliko zdravih i tdraicionalnih zimskih variva koja ćete obožavati
Bakin grah s bukovačama
Pretepeni grah poslastica međimurskog kraja
Savršena zimska variva: recepti za leću i grah
Sastojci za recept
20 dkg graha
15 dkg ječma
5 dkg mrkve
nekoliko režnjeva češnjaka
list lovora, sol i papar po ukusu
Priprema
Grah i ječam namočite i ostaviti da stoji preko noći. Drugog dana staviti grah kuhati u hladnu vodu, koju procijedite i bacite nakon što grah zakuha. Postupak ponoviti dva puta.
U odvojeni lonac staviti kuhati ječam u slanu vodu i kuhati 45 minuta. Kad su grah i ječam skuhani, na ulju pirjati narezanu mrkvu, dodati sitno sjeckani češnjak, promiješati te dodati grah i ječam. Sve sastojke podliti vodom u kojoj se kuhao ječam i zajedno kuhati još 15-ak minuta. Za bolji okus jelu se može dodati i suho meso.
Dobar tek!
Recept omogućila Ekozona