Grah na toskanski način

Donosimo vam odličan tradicionalni recept za obožavani grah iz toskanske kuhinje koji će vas oduševiti. Kako grah, omiljenu zimsku namirnicu mnogih, pripremaju susjedi nam talijeni pročitajte i napravite i sami.

Recept za grah na toskanski način

Sastojci

450 g suhog graha
200 g oguljenih rajčica (pelata)
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
žalfija
sol i papar

Priprema

Namočite grah 12 sati, ocijedite i kuhate u slanoj vodi na laganoj vatri sve dok ne počnu pucati; ocijedite ih. U široj tavi stavite maslinovo ulje, protisnute češnjeve češnjaka i grančicu žalfije. Dinstajte češnjak i dodajte rajčice koje ste prethodno ispasirali pasirkom. Kuhajte 10 minuta sve dok ne dobijete gusti umak. Dodajte grah dok je još vruć; lagano promiješajte, posolite i malo više popaprite. Nastavite kuhati još 15 minuta i poslužite jelo dok je još toplo.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, Wish. hr partnera
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Put oko svijeta
Izvornik: Viaggio nel mondo
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820