Svinjski odresci u bijelom vinu s kaparama i crnim maslinama

Svinjsko meso često zna biti najteže za pripremu. Ono treba biti pripremljeno sočno i ukusno. Ovaj novi recept pravo je otkriće, a kada ga spravite obitelj će vas moliti za repete.

Svinjetina ima sjajan okus, tako je mekana a umak je predivan. Izvrsna je s kus-kusom ali ga možete pripremiti s rižom, tjesteninom ili krumpirom.

Vrijeme pripreme: 45 min

svinjski-odrezak

Sastojci
500g svinjskih kotleta
1 glavica luka
3-4 režnja češnjaka
0.5-1 dl bijelog vina
4-5 cherry rajčica
1 1/2 jušna žlica kapara
8-10 crnih maslina (bez koštice)
maslinovo ulje
brašno
svježi peršin
sol, origano, ljuta crvena paprika, slatka crvena paprika

Priprema
Očistite i izrežite luk, nasjeckajte češnjak a masline i rajčice prepolovite.
U većoj tavi ugrijte maslinovo ulje. Svinjske kotlete s jedne strane uvaljajte u brašno. Pržite meso prvo na pobrašnjenoj strani (svako stranu oko 2-3 minute) na srednjoj temperaturi dok meso ne dobije laganu boju.

Meso odložite sa strane (držite ga na toplom mjestu). U tavu u kojoj ste pržili meso dodajte još malo ulja pa popržite luk i češnjak dok ne pozlate.
Dodajte vino i pola litre tople vode, promiješajte, dodajte meso, pokrijte i kuhajte još 5 minuta.
Dodajte rajčice, masline, sol, papar i ostale začine i izmiješajte. Prema potrebi možete dolijati vina i vode, meso treba biti pokriveno s umakom.

Pokrijte i kuhajte još 30 minuta na srednjoj temperaturi. 5 minuta prije kraja posipajte peršinom.
Tijekom kuhanja provjeravajte ima li dovoljno tekućine. Ako želite gušći umak u pola čaše vode umiješajte jednu žlicu brašna i dodajte pet minuta prije završetka kuhanja u tavu.

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk